8 ting, du skal være opmærksom på ved kodelås til hoveddøren

8 ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer kodelås til hoveddøren

Hvordan fungerer en kodelås, hvad er fordele og ulemper, og hvordan skal man tænke om sikkerhed? Vi har set nærmere på 8 ting, der kan være gode at holde øje med, hvis du overvejer at udskifte tasterne med en kodelås.

Hvis du kender nogen eller hvis du selv har låst dig ude, eller tabt nøglerne og skulle bestille en låsesmed på Østerbro for at udskifte låse, ved du, hvor svært det kan være. Låsesmed Østerbro anbefaler en moderne løsning, til dig der låser dig selv ude ofte, denne løsning kalder kaldes en kodelås eller “smart lock” –  som er elektronisk lås uden nøgle. Her guider vi dig gennem nogle af de mest almindelige spørgsmål, der normalt opstår i forbindelse med køb af kodelås-

Hvordan fungerer en kodelås?

Der er forskellige varianter af kodelåse på markedet. Nogle modeller fungerer som en klassisk kodelås med en numerisk kode i stedet for en nøgle, nogle åbnes kun med et nøglemærke eller  kode kombineret tastatur, og andre kan styres fra en smartphone via bluetooth eller internet. Der er varianter af kodelås som er monteret på indersiden af døren, hvilket betyder, at du ikke skal bruge låsen undenfor. Disse låse styres normalt med en smartphone, men det er også muligt at låse og låse døren op som normalt med en nøgle.

Hvad er der for fordele ved kodelås?

1: Du kommer ikke komme til at låse dig ude igen på grund af tabte eller glemte nøgler

2: Du kommer fra fra nøgler.

3: Du skal ikke bekymre dig om at glemme at låse efter dig.

4: Dine børn skal ikke huske og have nogle nøgler

5: Du kan let slippe håndværkere, rengøringsfirma, købmandsposen eller babysitteren ind med en midlertidig kode eller låse den op via din smartphone.

6:  Hvis du normalt lejer din bolig ud, skal du ikke håndtere nøgler og kan slippe lejere ind på en smidig måde.

Hvad er ulemperne ved kodelås?

7:  Kodelåsene drives af batterier, der skal udskiftes i tide. Skulle du dog ikke kunne låse op på grund af mangel på batterier, er det muligt midlertidigt at tilslutte et batteri udefra.

8:  Enhver tilslutning af internet påvirkes, hvis bredbåndet går ned på grund af strømafbrydelse eller anden årsag.

Hvor sikker er en kodelås?

En kodelås er lige så sikker som en almindelig mekanisk lås, da det sjældent er ved at dyrke låsen så er den lidt mere sikker mener vi hos Låsesmed Østerbro. Men mange der har kodelåse og også et indbygget tyverialarm, der alarmerer i tilfælde af et forsøg på indbrud. Det kan også argumenteres for, at kodelåsen er mere sikker, fordi der ikke er nogen nøgle, der kan komme i de forkerte hænder. Hvis låsen åbnes med en skive, kan den naturligvis også fjernes, men fordelen er, at den kan låses, hvis tabet opdages. Koden kan selvfølgelig også gå tabt. Derfor er det vigtigt at ændre koden med jævne mellemrum.

Dækker min forsikringen, hvis jeg har en kodelås?

I hjemmeforsikringens vilkår står der generelt, at boligen skal låses, og at der udbetales erstatning i tilfælde af ulovlig adgang. Men tjek for sikkerhed hos dit forsikringsselskab, før du skifter til kodelås.

Hvor skal du undgå at have en kodelås?

Elektroniske låse kræver en bestemt temperatur for at de kan fungere korrekt. Derfor kan kodelåse være uegnede i helt uopvarmede rum såsom garager og udendørs opbevaring.

Kan jeg selv montere en kodelås?

Du kan selv montere kodelåsen, hvis du er praktisk anbragt. Men for at være sikker på, at det gøres korrekt, og at forsikringen gælder, hvis der sker noget, anbefales det, at du lader en autoriseret låsesmed eller et  byggefirma hjælpe med installationen. Du kan f.eks. bruge vores Låsesmed Østerbro til hjælp hvis du ønsker hjælp til montering af kodelås. 

8 ting, du skal være opmærksom på ved kodelås til hoveddøren - Låsesmed Østerbro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brug for hjælp?

Ring og få hjælp indenfor 30 minutter af vores Låsesmed Østerbro

Få pris låsesmed Østerbro