Montering af lås

Montering af lås hoveddør

Du er selv velkommen til at montere en lås til din hoveddør eller så kan du lade vores låsesmed hos Låsesmed Østerbro udføre en montering af lås for dig. For en komplet låsemontering kræves en del materialer og værktøj som de færreste har; låsehus, cylinderring, låsecylinder, trykstift, holder, endeplade, tryk, knop og forskellige typer skruer. I denne guide sorterer vores Låsesmed Østerbro, hvilke dele der er nødvendige, og hvordan du monterer en lås korrekt, så du kan sove godt om natten.

Før du starter med montering af lås

Hvis du har købt en ny hoveddør, er låsehuset allerede monteret i døren og karmen. Hvis du udskifter et eksisterende låsehus, er det let at finde et nyt, da de fleste låsehuse har en 50 mm i brede, med en symmetrisk stolpe. Dørenens dybde er målingen fra stolpen til midten af knaphullerne og det faktum, at stolpen er symmetrisk betyder, at trykfaldet. og låsebolten, er symmetriske på stolpen. Hvis du føler dig utryg, er det lettest at vælge dit gamle låsehus og sammenligne det direkte med det nye, så kan du straks se, om dornens dybde og stolpen er af samme type. I dagens låsetaske er det også muligt at vende trykfaldet, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på, om din dør er hængt til venstre eller højre.

Juster låse cylinder ringen til dørens tykkelse

Cylinderringe, fås i forskellige dybder og skal tilpasses dørens tykkelse og låsecylinderens dybde. For en 6-stiftet låsecylinder kan du finde ud af dybden af cylinder ringen ved at tage 31 mm (dybden på låsecylinderen) minus dimensionen fra låsehuset til dørbladet. Den 6-stiftet låsecylinder er den mest almindelige variant og kan let identificeres ved at nøglen har seks dale.

Elektroniske dørlåse bliver mere almindelige – Låsesmed Østerbro monterer dem også

Elektroniske dørlåse, der kan bruges med kode, mærke eller mobiltelefon, bliver mere og mere almindelige, vi hos Låsesmed Østerbro monterer også elektroniske låse. De er lidt dyrere at købe, men giver samtidig total kontrol, da der ikke kan være nøgler på blæseren, og tags, der er gået tabt, let kan blokeres. Derudover er der mulighed for at forbinde låsen med din alarm og dit smarte hjem, som giver dig mulighed for at fjernbetjene låsen. Samlingen foregår på samme måde som for et normalt låsesystem, hvor den største forskel er, at bundplader er monteret på dørbladet for at kunne fastgøre det indre og ydre elektroniske låsemodul.

Vedligeholdelse af lås efter montering af ny lås

Over tid kan det være nødvendigt at stramme skruerne til håndtaget. En gang om året er det en god idé at påføre låsespray på cylinderlåsen for at forhindre, at den sidder fast. Brug altid den tilsigtede låsespray, da universelle sprøjter og olier kan beskadige din låsecylinder. Du kan selvfølgelig ringe til vores Låsesmed Østerbro om du vil have hjælpe til service. 

Brug for hjælp?

Ring og få hjælp indenfor 30 minutter af vores Låsesmed Østerbro